Nyíregyháza Csillag u.20/A Könyvelőiroda
Főoldal. Kapcsolat Hasznos Letölthető  Frissítve: 2020-05-27
Cégkapu regisztráció.
Elindult az online regisztrációs felület Július első munkanapjától elérhető a cegkapu.gov.hu internetes oldal, ahol a gazdálkodó szervezetek eleget tudnak tenni cégkapu regisztrációs kötelezettségüknek. A cégtörvény módosítása következtében a már létező gazdálkodó szervezeteknek 2017. augusztus 30-ig kell regisztrálniuk a cég hivatalos elérhetőségét.
- A regisztrációt csak a cégnyilvántartásban szereplő cég esetében és a cégképviselő saját nevében lehet elvégezni. Egyéb esetekben (egyéb cégforma, nem a képviselő végzi a regisztrációt, együttes cégképviselet esetén) is lehetőség van online regisztrációra, de ekkor további adatok megadása szükséges, valamint dokumentumokat (szervezet hatósági nyilvántartásban való szerepeltetését igazoló okirat; képviseletet igazoló okirat, meghatalmazás) is csatolni kell.
- A regisztrációt végző személynek az ügyfélkapus, részleges kódú telefonos, vagy az új típusú elektronikus személyazonosító igazolványok egyikével azonosítani szükséges magát. Szükség lesz a képviselt cég adószámára is.
- Regisztrációt végzőként mi magunk leszünk a cégkapu megbízottak, vagy más személyt adunk meg erre a pozícióra (utóbbi esetben annak a személynek is rendelkeznie kell az elektronikus azonosítási módok valamelyikével) Az előzőek birtokában a regisztráció viszonylag gyorsan és egyszerűen elvégezhető, melyről az érkeztető igazolás rögtön meg is érkezik.
-Az eddigi tapasztalatunk szerint a rendezetlen kapcsolatú (pl. nem veszi át a NAV leveleit) cégek regisztrációja nem végezhető el.

Összefoglalásként megállapíthatjuk, hogy cégkapu regisztrációs kötelezettségünknek úgy tudunk a legegyszerűbben eleget tenni, ha rendelkezünk valamilyen típusú elektronikus azonosítási formával és a cégnyilvántartásban szereplő gazdálkodó szervezetünket a cég képviseletére jogosultként regisztráljuk.


  Cím:
4400 Nyíregyháza
Csillag u.20 / A
Telefon:

06 (30) 633 4149
Fax:
06 (42) 783 543
Email:
LE