Nyíregyháza Csillag u.20/A Könyvelőiroda
Főoldal. Kapcsolat Hasznos Letölthető  Frissítve: 2020-05-27
Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő NEAK- (korábban OEP) kapcsolat július 1-től.
Július 1-vel lépett hatályba az a 2017. január 1-ről elhalasztott szabály, miszerint a kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatók a CSED-re, a GYED-re, a táppénzre és a baleseti táppénzre vonatkozó kérelmet kizárólag elektronikus úton nyújthatják be. Mostantól csak elektronikus úton nyújtható be a pénzbeli ellátásra vonatkozó kérelem A kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatóktól a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő)- 2017. január 1-i szervezeti átalakítást megelőzően OEP-, illetve az ONYF már eddig is kizárólag az ÁNYK programmal kitöltött kérelmeket fogadta el, ám ezeket kinyomtatva és aláírva postán, vagy személyesen is eljuttathatták az egészségbiztosítónak, eddig.
A szabályozásváltozás legfontosabb eleme, hogy mostantól már csak az elektronikus úton benyújtott dokumentumokat fogadja el a NEAK. Így a beszámolófeltöltések mellett ezentúl a csecsemőgondozási díjhoz (CSED), a gyermekgondozási díjhoz (GYED), a táppénzhez illetve a baleseti táppénzhez kapcsolódó kérelmek benyújtásához is szükséges az ügyfélkapus regisztráció, illetve a foglalkoztató képviselőjének, meghatalmazottjának külön regisztrálnia kell az egészségbiztosítónál.
- Előnye: a gyorsabb ügyintézés csökken az adminisztrációs idő csökken a postázási költség naprakész adatokat az ügyeink állapotáról az ügyfélkapun keresztül
- Hátránya: akik nem figyelik a jogszabály-változásokat és nem rendelkeznek a határidőig ügyfélkapus regisztrációval, a kérelmeiket nem fogja elfogadni a pénztár.

Regisztrációs lap
Kitöltve, kinyomtatva, tanúkkal aláiratva kell eljuttatni a NEAK-hoz (OEP-hez)
Igénygejelentés vállalkozóknak
Táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, baleseti táppénz igénylésehez
Foglalkoztatói igazolás alkalmazottaknak.
Táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, baleseti táppénz igénylésehez
  Cím:
4400 Nyíregyháza
Csillag u.20 / A
Telefon:

06 (30) 633 4149
Fax:
06 (42) 783 543
Email:
LE